Toon alle artikelen

Klimaatstoel de bureaustoel die kan verwarmen en ventileren

Op kantoor heeft iedereen zo zijn eigen wensen en behoeftes. Het zal je niet onbekend voorkomen dat een collega het warm heeft, de airco een standje harder zet terwijl jij vervolgens zit te bibberen. Hoe fijn is het als je zelf de mogelijkheid hebt om de temperatuur in te stellen zonder dat je collega er last van heeft. De “Klimastuhl” van Klöber maakt dat mogelijk: elke medewerker kan op elke werkplek de temperatuur regelen en zijn persoonlijke behaaglijkheidstemperatuur instellen.

Hoe werk het?

De verwarmingsfunctie verwarmt de vlakken waar het lichaam contact maakt met de zitting en de rug van de stoel tot max 37  ̊C en komt daarmee overeen met de lichaamstemperatuur van de mens. De “Klimastuhl”neutraliseerd de warmteafvoer van het lichaam.

Het ventilatiesysteem voert overtollige warmte van het lichaam af en vermindert het vocht in de zitting voor max. 95% en in de rug voor max. 74%

De ergonomische bureaustoel is voorzien van een draadloze accuvoeding met controle-indicatie. De accu heeft een capaciteit van max. 16 uur. Zodra je opstaat uit de stoel stopt de functie automatisch. Na werktijd laat je de accu weer op en kun je de volgende dag weer genieten van warme of koele stoel.

De voordelen op een rij

De temperatuur op de kantoorwerkplek beïnvloed onze productiviteit. Een optimale temperatuur draagt er toe bij dat mensen zich prettig voelen, dat ze hierdoor productiever werken en dat het aantal fouten en vergissingen afneemt.*

De klimaatstoel geeft meer comfort in bestaande gebouwen met bijvoorbeeld onvoldoende verwarmingscapaciteit, tocht, ontbrekende klimaatregeling etc.

De klimaatfunctie van de bureaustoel kan een positieve uitwerking hebben op het energie verbruik op de werkplek. Want bij energiekosten telt elke graad. Als de binnentemperatuur tijdens de verwarmingsperiode slecht 1 graag wordt verlaagd, dalen de verwarmingskosten daardoor gemiddeld met 6%.In de zomer wordt voor elke graad dat de airconditioning hoger staat ingesteld ca 4% bespaard. In vergelijking hiermee werkt de energie voor het verwarmen of ventileren van de bureaustoel aanzienlijk efficiënter.

Als je enthousiast geworden bent over de “Klimastuhl” en je niet langer in de kou of warmte wilt zitten, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

*Bron: Cornell’s Human Factors and Ergonomics Laboratory