Werkplekonderzoek

Voor een optimale werkhouding

Werkplekonderzoek voor het aanleren van een goede werkhouding en een goede zithouding. Voorkom rugklachten, RSI of andere lichamelijke klachten door een verkeerde werkhouding. Laat ons een preventief of klachtgerelateerd werkplekonderzoek doen. 

Een goede werkhouding gaat verder dan alleen ergonomisch meubilair. Andere factoren die de werkhouding beïnvloeden zijn bijvoorbeeld de juiste instellingen van het bureau, de hoogte van de computer of de instellingen van de stoel. Ook zijn bewustwording en een verantwoorde werkomgeving belangrijk op een goede werkplek. Bij een werkplekonderzoek kijken wij naar alle factoren om vervolgens zo goed mogelijk advies te geven.

Interesse? Neem contact op

 

 

Preventief werkplekonderzoek

Hoe kun je het beste je bureaustoel instellen, of wat is de een goede zithouding achter je bureau? Het is belangrijk om hier bewust van te zijn. Bij een preventief onderzoek nemen wij per medewerker uitgebreid de tijd. Wij inventariseren en observeren de werkomgeving, de werkplek en werkhouding. We onderzoeken de uitdagingen per medewerker en stellen de werkplek individueel in. Ook geven we de medewerker persoonlijke adviezen om klachten te voorkomen. Deze adviezen schrijven we op in het werkplekpaspoort, zodat de medewerker altijd de juiste instellingen voor het bureau of de stoel terug kan vinden. Een preventief werkplekonderzoek duurt, afhankelijk van de wensen, 30 tot 60 minuten per persoon.

Meer over preventief onderzoek

werkplekonderzoek

Klachtgerelateerd werkplekonderzoek

Lichamelijke klachten zijn vervelend voor iedere medewerker. Daarnaast kunnen ze leiden tot vermindere prestaties of ziekteverzuim. Verminder en voorkom nieuwe klachten met een klachtgerelateerd onderzoek. Met een klachtgerelateerd onderzoek analyseren wij uitgebreid waar de klachten vandaan komen en kijken we welke aanpassingen nodig zijn. We observeren de werkplek uitgebreid, controleren de werkplekinstellingen, bekijken het meubilair en houden rekening met omgevingsfactoren.

Een klachtgerelateerd werkplekonderzoek sluiten we af met een adviesrapport waarin we onze bevindingen toelichten. Ook geven we aanbevelingen voor verbeterpunten voor de werkplek, de werkhouding en de werkorganisatie. 

Meer over klachtgerelateerd onderzoek