Toon alle artikelen

Gezond, inspirerend en bewust 2016!

Bewustwording gezond en veilig werken

 

Het team van Adviseurs Goede Werkhouding wenst u een gezond, inspirerend en bewust 2016!

Een nieuw jaar betekent vooruit kijken; nieuwe kansen aangrijpen, plannen en ideeën bedenken en goede voornemens creëren voor het aankomende jaar.

Wij willen je daar bij helpen door je na te laten denken over ‘bewustwording’. Bewustwording houdt in dat we stil staan bij het geen we aan het doen zijn, nadenken waarom we dat aan het doen zijn en daarmee wellicht tot andere inzichten komen.  Het is een inspirerend begrip om als organisatie mee bezig te zijn en kan betrekking hebben op een heleboel onderwerpen binnen de organisatie.  In dit blog richten wij ons op het thema gezond en veilig. Wij vinden dit een belangrijk thema om mee bezig te zijn als organisatie, want fit en gemotiveerd personeel is waardevol.

Om bewustwording over dit onderwerp te creëren kun je jezelf als organisatie een aantal vragen stellen:

-Zijn wij bewust bezig met het thema gezond en veilig werken?

-Wat is onze visie over dit thema binnen de organisatie?

-Hoe geven wij het thema inhoudelijk vorm ? / Hoe gaan wij het thema inhoudelijk vorm geven?

-Zijn wij ons bewust van de risico’s binnen ons bedrijf?

-Is iedereen binnen de organisatie daar voldoende over geïnformeerd?

-Is iedereen binnen de organisatie betrokken en gemotiveerd omtrent dit thema?

-Hoe zorgen wij  ervoor dat iedereen binnen de organisatie zich bewust is van zijn/haar eigen handelen omtrent dit thema?

Vanuit deze vragen kun je een start maken met het opstellen van een duidelijk beleidsplan met een gerichte visie waarbij bewustwording van een ieder centraal staat. 

Wellicht is je organisatie al zo ver en staat gezond en veilig werken  hoog in het vaandel. Dan merk je vast ook de positieve invloed van gemotiveerd en gezond personeel. Dat lijkt ons voor elke organisatie een fantastisch voornemen voor 2016!